söndag 8 maj 2011

Om hundar och annat 8/5


Ömsesidig saknad - Wilmas härliga familj på besök och hon hade gärna följt med dem hem - men nu är det snart dags!

Hmm , undrar just vad jag ska hitta på härnäst? Lugnet före stormen....


Ut och in på balkongen...

... bus

... och vila!
Första veckan i maj har redan passerat och det med ett riktigt aprilväder! I början på veckan minusgrader och en morgon singlade snöflingor stora som handflator ner och så nu en helg med sommar!!
I övrigt har det varit "väldigt mycket maj" dvs en månad som är fylld av aktivitet!
Härliga dagar med valpgänget som snart blir 8 veckor. Det innebär i vanlig ordning mycket skratt och mys och trevliga besök men också många pölar, demolerade växter, småhål i gardinerna osv - precis som det ska vara med levnadsglada valpar!
Har även hunnit med att göra de teoretiska proven i ringsekreterarkursen med gott resultat men är lite bekymrad över hur jag ska hinna göra 2 elev- och 3 aspiranttjänstgöringar på officiella utställningar där jag naturligtvis inte får visa hund... Det löser sig säkert som det mesta har en fantastisk tendens att göra men just tid upplever jag ofta som en bristvara .... Jag skulle behöva fler timmar, dygn, veckor, månader och år för att hinna med allt jag vill hinna se, göra och uppleva i livet. Funderar på om det i huvudsak beror på för lite tid eller för mycket vilja ;-)?
I går var det dags för utställning i Lidköping, upp i ottan, köra ett par timmar, ställa ut i några minuter och köra hem igen.... Ja så känns det ibland när utdelningen är klen... Bara omdömet excellent med hem i bagaget så behållningen var definitivt det trevliga sällskapet vid ringside!
Solen strålade hela dagen - och kvällen som tillbringades på en av stadens många trevliga uteserveringar med vänner. Tror att de flesta av Karlstads invånare gjorde detsamma för det fanns knappast en enda ledig stol att uppbringa. Helt fantastiskt hur vi här i kalla Nord blir sol- och utomhusberoende så snart ljus och värme återvänder. Idag var det således "stora balkongdagen" för stadsboende. För egen del inleddes det med solig frukost på egna balkongen tillsammans med hundar i åldern 7,5 vecka - 15,5 år och jag tror att vi alla njöt lika mycket!
Hela eftermiddagen tillbringades på en större balkong i en annan del av staden tillsammans med ett gäng härliga arbetskamrater och riklig fikabuffé! En mycket skön - och ovanligt lat - söndag!
Under helgen har det också kommit lyckliga rapporter från Köpenhamn där Klara är på stor brottningstävling med duktiga nordiska deltagare. Efter en lite motig säsong med många skador blev det nu full utdelning!!! Vår brotterska vann nämligen samtliga sina matcher på fall och stod överst på prispallen. Tänk så oerhört glad man blir av barnens glädje!
Snart ny vecka på gång... imorgon är det dags för veterinärbesiktning av valparna och vaccinering av ett gäng vuxna hundar. På kvällen Oktavor som denna gång ska sammanstråla med ett annat sällskap "Debattanterna" :-)
Senare i veckan drar det ihop sig till valpflytt vilket alltid ger upphov till ambivalenta känslor. Det blir väldigt tomt och tyst samtidigt som man ser att valparnas individuella behov ökar med åldern kommer att bättre kunna tillgodoses i egna, väntande och längtande och mycket bra nya hem!
Och framemot helgen är det dags för Årets Border och det ska bli så enormt trevligt! Under veckan jobbar duktiga Hux Fluxare på med viltspår och annat i BTS:s Värmlandssektions regi så en eloge till duktiga Inka, Julle, Lovis och Målly med dito hussar och mattar :-) Grytträningen i Sörby försenas tyvärr pga grävlingsbrist men vi kan nog få till en "sällskapsresa" till Ottebol för hundsläkten om så önskas!

1 kommentar:

Malin sa...

Sååå goa valparna ser ut!
Blir det månne så att en stannar?
*nyfiken i en strut*

Ha en härlig helg!