söndag 15 maj 2011

Årets Border och valpleverans 15/5


Klara hemkommen från internationell brottningstävling i Köpenhamn med vinst och guldmedalj i bagaget - det firades med bubbel på balkongen och god middag på stan!

Nattkristallerna har blivit 8 veckor och det är dags för flytt, först ut är Nåjde som får ett härligt liv i familjen Livingstone med tre barn och två Flat coated retriever!


Pappa Julle hälsar på innan resten av barnen flyttar och han tyckte att telningarna var väldigt roliga att leka försiktigt med!


Nilas flyttar till Gudrun och Hans och får ett aktivt liv tillsammans med dem och familjens två labradorer!

Naja och matte Linda, kennel Brobackens som haft borderterrier sedan 1974 -det känns tryggt!

Hoppas att hon kommer att leva upp till namnet Nova denna lilla tjej som blir Annikas och Torbjörns - kennel Atterboms - nya ädelsten och som är starten på vårt samarbete!


Årets Border och alla våra hundar mår gott i nya tältet....


.... som skulle visa sig vara ett riktigt "turtält" och vi blev gladare och gladare för varje klass som avverkades!!!

Först ut var Hux Flux Målly Månsten som placerades på en hedrande 4:e plats i en stor juniorklass...


Lika bra gick det för Hux Flux Laura Lapis Lazuli som blev 4:a i unghundsklassen..

Hux Flux Kornelia Korall klev upp ett par steg och blev näst bästa tik i bruksklassen och med HP!

Men ännu bättre gick det för kullbrorsan Hux Flux Konrad Korall som vann dagens största klass - öppen klass hanar! Med HP förstås!

Men inte nog med det, CH Hux Flux Iris Iskristall hade dagens bästa avelsgrupp tikar ....


.... och helt fantastiskt - kennel Hux Flux blev även dagens bästa uppfödargrupp!


... och så bäst av allt - underbara NORDUCH FI (g)CH Hux Flux Iris Iskristall som placerade sig som Bästa Tik-2 totalt!!!

Herrfallet är så naturskönt och med en underbar vy från stugan..


... och lite vemodigt kändes det när en fantastisk helg var över och stuggänget skulle skingras . Kamperade ihop gjorde kennlarna Hux Flux, Atterbom, Kutbo, Rödfyren och så Lisa &Konny!

Tillbaka i Värmland och så här vackert blommar äppelträden i Prästgården!


Vilken vecka... Maj månad i kubik! Som sig bör arbete, studier och vardagsrutiner. Men också Oktavor, firande av vår duktiga brotterska Klara, veterinärbesiktning av valpkull, vaccination av ett gäng vuxna hundar och i samband med det Inkaträff, valpleverans och Årets Border inom loppet av några dagar!
Valparna besiktigades, vaccinerades och chipmärktes i början på veckan och allt gick alldeles utmärkt! I torsdags hämtades Nåjde som var först ut att lämna boet och kommer att få det jättefint tillsammans med en stor familj med barn och hundar. Lite senare samma dag åkte Wilma hem till sin familj igen och hon hade inga betänkligheter att lämna valparna kvar. Men jag tyckte att det blev tomt utan denna goa tjej...
Fredagmorgon fick jag transporthjälp till Kil och hade en trevlig förmiddag. Först kom Alf och Sonja med Julle och strax därefter Gudrun och Hans. Mycket härligt att se hur fint Julle lekte med sina avkommor och han var inte alls intresserad av den fåtölj vi erbjöd honom som "fredad zon". Han föredrog att tillbringa sin begränsade umgängestid med barnen och slutligen sov de alla tillsammans under köksbordet medan vi fikade och klarade av pappersexercisen tillsammans med Nilas husse och matte. Han kommer att få det så bra tillsammans med Gudrun och Hans som redan reserverat stugplats till nästa Årets Border :-)! En liten stund senare kom Linda, kennel Brobacken, med gedigen erfarenhet av borderterrier sedan mer än 35 år! Naja får ett härligt liv i Ånimskog och det känns som ett väldigt gott betyg när någon med så lång erfarenhet av rasen väljer att köpa en Hux Flux hund!
Därefter var det dags att bege sig till Årets Border! Lisa och Konny kom och hämtade upp mig, Nova, Iris och Kornelia och så for vi vidare mot Latorp och Eva som fick lämna "mamma Klara" hemma! Väl på plats mötte vi upp Anneli med hundar, Annika och Torbjörn med ännu fler hundar och i stugan bredvid Anne-Marie och Målly med sällskap.
Lisa och jag fnissade när vi insåg att vi bodde i precis samma stuga som senast det begav sig och att det udda vinglaset stod kvar :-)
Grillen tändes och efter en stund kom Atterboms rara dotter med sambo och hämtade Nova så att hon under helgen i lugn och ro skulle få vänja sig vid ny miljö och några av flockens hundar.
God mat, sista finputsningen av hundarna och tältresning innan vi minglade vidare bland goda vänner på campingen och bl a inspekterade Konnys fina barn hos kennel Svinghammar.
Tidig revelj på lördagsmorgonen med trevligt frukostbesök och sen ett oändligt släpande av hundar och allt pick och pack till utställningsplatsen.
Kall, grå och blåsig morgon och inte visste vi då vilken fantastisk dag vi gick till mötes....
Molnen lättade, solen visade sig alltmer och vi började visa våra hundar och för varje klass gick det bara bättre och bättre och solen sken allt varmare!
Som en extra bonus och trevlig överraskning kom Kristina , Lovis matte , för att heja på oss! Först ut av våra Hux Flux hundar var Målly som blev placerad på en hedrande 4:e plats i en stor klass av juniorer. Nästa tjej var Laura som fick samma fina placering i unghundsklassen. Därefter Kornelia som blev 2:a i bruksklass med HP och mamma Iris som blev 2:a i championklass med HP , båda i hård konkurrens av många verkligt snygga tikar. Men snart var det dags för ännu bättre resultat, Konny vann dagens största klass, öppen klass hanar med HP!
Vid det här laget var vi yra av glädje i vårt "turtält" - inte minst då det fanns fler klassvinnare och placerade från "Atterbomarna"!
Men några moment återstod, bl a både avels- och uppfödargrupp.... och tro det eller ej... vi vann allt!!!!
Så till den slutliga finalen - och underbara Iris slutar som totalt Bästa Tik -2... Svårt att tro att det var sant inte minst som hon för dagen var i kort päls. Eftersom hon var anmäld och dessutom hade avelsgrupp tog jag med henne trots tvivel om pälsens längd, kvalitén helt ok men.. Och så går hon i topp - i kritiken beklagas det att hon för dagen är i för kort päls men i övrigt är allt super!
Efter detta är vi hela gänget i glädjerus och det går som en dans att transportera allt tillbaka till stugan - och stort tack till Kristina som tog mycket av vinsterna med direkt till Karlstad! Annars hade vi inte fått plats i bilen hem ...
Grillbuffé på Herrfallets restaurang på kvällen och många gratulationer till dagens resultat, t o m i form av telefonsamtal från England!
Trevlig och glad kväll och sedan lång söndagsfrukost, stugstädning och mysig förmiddag med kaffe och kakor innan det var dags för stuggänget att skiljas åt för den här gången vilket kändes riktigt vemodigt... Men vi bokade samma stuga till nästa år och även stugan bredvid då vi hoppas och tror att Hux Flux gänget då består av ännu fler hundar med trevliga hussar och mattar!
Åter i Karlstad är det väldigt tyst med "bara" tre vuxna hundar och inga valpar...

Inga kommentarer: