söndag 21 juni 2009

Midsommarhelg 21/6

Så har ännu en midsommarhelg passerat - och de börjar bli många vid det här laget! Vi hade en trevlig midsommarafton med familj, grannar och vänner och åt förstås traditionsenligt sill, färskpotatis och nubbe vilket följdes av en midsommarbuffé som bl a innehöll varmrökt vänerlax och andra inte fullt så värmländska delikatesser och måltiden avslutades naturligtvis med jordgubbar. Denna gång i sällskap av närmare 10-årig Tokaij - fem puttonos - inhandlad i Ungern i höstas, den var riktigt fin! Dagen innehöll också trevligt telefonprat med Frida i London som inte hade en aning om att det var midsommarafton! Det är lite skillnad på traditioner denna helg, nu ser vi framemot att Frida kommer hem på lite semester om ca 1 månad! Vi hade förstås också telefonkontakt med Grebbestad och redan dagen därpå hade Victor och Klara drabbats av Grebbestadabstinens och bestämt sig för att åka ned och ansluta sig till Kalle och släkten på den sidan av Sverige. Så de styrde kosan mot kusten framemot eftermiddagen och utrustade med allehanda vägbeskrivningar både muntligt och skriftligt ( båda har ju dessutom varit medresenärer under åtskilliga turer under årens lopp...) så var de framme sent på kvällen... Jag telefonsupportade när de råkat hamna i Frändefors istället och när de var nästan framme hade de orsakat långa bilköer i midsommartrafiken då Victor valde att vänta på en fredligt betande älg på ett gärde för att vara helt förvissad om att den inte tänkte passera över vägen så småningom.... Axel som gillar utmaningar av allehanda slag är den ende som helt frivilligt åker med Victor och som den tävlingsmänniska han är har han allvarliga planer på att anmäla Victor till tv-programmet "Sveriges värsta bilförare" då han tror att vinstchanserna är goda!
Det var en stor lättnad att höra när de äntligen var framme...
Valparna har nu hunnit bli 10 dagar och jag har gott hopp om att allt ska gå vägen även om den minsta lilla tiken fortfarande behöver hjälp med viss stödmatning och att beredas plats vid "matbordet" då hon lätt blir bortknuffad av sina betydligt större bröder... Men hon har en vilja av stål trots sin minimala storlek! Jag hoppas innerligt att läget är helt under kontroll mot slutet av veckan då planen är färd mot grytläger med destination Pomarkku, Finland.
Men innan dess återstår en stentuff arbetsvecka... Bland annat ska jag ha levererat en projektrapport till Skolverket och det känns väl inte helt nära...

Inga kommentarer: