lördag 30 augusti 2008

Värmlandsbordern 30/8

Iris, Elvira och Alva
Grattis Stömyra och Tuggelites! Vi är jättenöjda med BT-3, -4 och -5!!

Tänk att "mammas älskling" fortfarande är med i konkurransen...

Men oj, ny ras? Nej, det är Kristin snart 4 år som lånat Julles bur! Med all rätt eftersom hon är med både på utställning och grytträning för att supporta favoriten "Gulle"!

Disa med matte Klara, 2:a med HP i största klassen!

Elvira med Klara i snöret vinner bruksklass!

Vinnare av Minior- och junior handling med domare

Boris snart 13 år gillar att vara med på Värmlandsbordern för 12:e året i rad!

Julle vinner unghundsklass

BIM och BIR valp - "fjärde gången gillt" (finns det?) var det Kornelias tur att slå Konny!

Nej, jag åker inte på utställning igen.... Skjutsar bara tuffa hundar som inte behöver bur....


Ett lugnt grått- och ett aktivt rött gäng på väg mot Värmlandsbordern..

Så var det dags för årets upplaga av Värmlandsbordern och det var precis lika trevligt som vanligt! 39 hundar var anmälda för domaren Anja Svensson kennel Klettermusens. Vi bidrog med alla våra sju hundar (!) och ytterligare en Hux Flux deltog. Kan ju verka lite märkligt att släpa med hela gänget men jag tycker att det är härligt att alla hundarna - i åldern 8 månader till närmare 13 år - är i god kondition och presentabelt skick! Lite trångt blev det dock i bilen på morgonen då vi skulle åka iväg så husse i huset ryckte ut och skjutsade "tuffingarna" som skulle gå i bruksklass. Sedan avvek han och Axel för säsongens första hockeymatch och återvände lagom till final i Bästa Tikklass!
När vi packat ur bilarna och tagit plats började jag bläddra i katalogen och där fanns en inledande text som gjorde mig riktigt rörd... Fyra gamla stiliga stjärnor som deltagit mest av alla under Värmbro/Värmlandsbordern 17-åriga historia presenterades och den nu enda kvarvarande i livet var Boris! Citat " I år är det 17:e gången vi samlas för att delta i denna utställning och en snart 13-årig gentleman ska tävla mot ungtupparna och övriga. Det är FINJ(g)CH SJ(g)CH Bordrocks Boris Jokersson som ska delta för 12:e gången. Boris har genom åren fått 10 HP, 4 Bästa Hane placeringar varav Bästa Hane 2 som 10-åring!
Vi hoppas det ska bli en mycket trevlig dag idag och önskar Boris och alla andra Lycka Till!"
Tack för det!
Först ut av alla våra hundar var kullsyskonen Hux Flux Konrad Korall och Hux Flux Kornelia Korall båda klassvinnare med HP som möttes i final i valpklass 6-9 månader. Detta var fjärde gången de tävlade mot varann och för första gången vann Kornelia!
Näste man var Hux Flux Julius Juvel som nu tävlade i unghundsklass. Julle vann klassen men inget HP utdelades då domaren tyckte att han var lite stor för åldern. Sedan var det dags för vår stilige senior som startade i Still Going Strong och i ensamt majestät vann klassen med HP. Boris fick mycket beröm för sina fina rörelser och placerade sig slutligen som Bästa Hanhunds-r, 8 år äldre än näst äldst i den klassen !! Nu har han ytterligare bättrat på sin statistik med 12 starter på Värmbro/Värmlandsbordern varav 11 med HP och 5 placeringar i Bästa Hanhundsklass!
Därefter var det åter min tur att stiga in i ringen men nu utan hund i snöret..... Jag fick äran att döma minior- och juniorhandling och det var ett mycket trevligt uppdrag med duktiga barn och ungdomar som visade sina hundar.
Så till tikbedömningen, och där var våra fyra vuxna tjejer med. Det kändes bra att ha de två hundarna som under dagen tävlade i bruksklass, mor och dotter 8,5 respektive 6 år! ( Ja, Boris kunde förstås varit anmäld till hanarnas dito men jag tyckte att han vid sin ålder skulle starta i SGS-klassen.)
FINJ(g)CH SJ(g)CH Hux Flux Elvira Eldopal med Klara i snöret vann och fick HP (den enda av våra hundar som fick omdömet välvisad, tror jag måste anlita Klara som handler oftare...) Hennes mamma FINJ(g)CH Hux Flux Alva Ametist blev 2:a med HP. Därefter kom dagens största klass, öppen klass tikar och där deltog Klara med sin egen NV-03 Hux Flux Disa Diamant som vid 6,5 års ålder var äldst . Trots detta var hon kvar till slutet och efter många vändor blev hon 2:a med HP, endast slagen av den tik som slutligen vann Värmlandsbordern! Så var det dags för championklassen där SUCH Hux Flux Iris Iskristall fick se sig besegrad av CH Tuggelites Etique som var i strålande kondition. Roligt att se "Lotta" i ringen igen!
Och så var det Bästa Tik klass och nu blev vi lite stressade eftersom alla våra fyra tikar fått HP och skulle in igen. Vi tyckte att vi hade garderat oss med tre möjliga handlers om det skulle gå bra men nu hade det alltså gått bättre än bra!! Konnys matte var redan beredd och bussiga Åsa ställde upp i denna trevliga "nödsituation"! Hann inte räkna ordentligt men ca 10-12 fina tikar hade fått HP så det var ganska fullt i ringen. En efter en avtackades av domaren och så var det bara 6 kvar... Då sa domaren tack och adjö till Klara och Disa men Klara var bara så nöjd med tidigare resultat och var supersnabbt fram med kameran, tack för det! Alva med Åsa i snöret blev Bästa Tik-r, Elvira med handler Lisa blev Bästa Tik-4 och Iris som jag visade blev Bästa Tik-3! Tack Klara, Lisa och Åsa för proffsig handling!
Och ett stort GRATTIS till dagens vinnare med ägare; Trientalis Styrbjörn BIM och BIR Steffex Uniques Herminia. Otroligt många och fina priser fick vi med hem, Klara lägger beslag på det mesta med motiveringen att hon inreder sin lägenhet! Helt OK tycker jag! Väl hemma var vi hungriga och trötta. En Kreolsk gryta med fläskfilé, cabanosser och en massa annat smått och gott och till det ett glas rött vin stod snabbt på bordet. Så nu är det snart läge för badtunnan... Städning osv får vänta tills imorgon. Hockeymatchen då? 5-5 mot Hammarö och Axel stod för två av Kilslagets mål så även där kan vi vara nöjda med dagen! Hemsidan i övrigt uppdateras snart, dvs söndag!

Inga kommentarer: