torsdag 7 augusti 2008

Hux Flux Isa Iskristall 7/8

Hux Flux Isa Iskristall
En beskrivning av fina Isa! Hon flyttade som 8-veckors valp till Gundula och Jörg på kennel von den Torfmorseen i Tyskland med tanke på framtida avel och utställning. Där fanns redan hennes äldre syster Hux Flux Gloria Granat och ett antal av kennelns framgångsrika hundar av rasen Svart Terrier( Russiche Terrier). Nu har tyvärr Isa hamnat i onåd hos "ryssarna" (nja, mer korrekt en mor med dotter av rasen ) och det är inget bra läge för en liten borderterrier.... Gundula och Jörg är mycket förtjusta i Isa och har med alla medel försökt lösa den uppkomna situationen. Tyvärr utan framgång och osämjan har den senaste tiden eskalerat så nu ser de ingen annan utväg än en ny familj för Isa för att hon ska må bra. Den familjen eller personen får gärna finnas i Sverige där vi är kända för vår goda hundhållning och där även de flesta uppfödare har hundarna som familjemedlemmar.
Lite fakta om Isa:
Född 2006-01-13 e. SUCH Orenberg Night Hawk u. FINJ(g)CH Hux Flux Alva Ametist. Kullsyster till SUCH DKUCH J Hux Flux Isak Iskristall och SUCH Hux Flux Iris Iskristall. Utställd vid tre tillfällen med omdöme 2 x excellent och 1 x very good. Får viss kritik för liten mustasch då det i Tyskland anses som mycket viktigt att den är rejält tilltagen. I övrigt mycket bra päls och god kritik. Korrekt bett och alla tänder på plats, godkänd för avel i Tyskland. Rabiesvaccinering klar och ok.
Isa är van vid familjeliv, glad, trevlig, lydig och förtjust i människor. Gundula och Jörg - och så även jag förstås - hoppas att det finns en trevlig och aktiv person/familj som är intresserad av att ge henne ett bra och händelserikt liv utan flera, vuxna tikar i huset redan! Ett utmärkt - och ganska ovanligt- tillfälle i rasen för den som är intresserad av att köpa en ung, vuxen, korrekt tik med mycket bra härstamning och god potential. De vill absolut inte att hon ska tillbringa sina dagar som "kennelhund" i hundgård utan leva som en riktig borderterrier!
Intresserad? Kontakta mig via mail eller telefon!

Inga kommentarer: