måndag 6 juni 2011

Nationaldag 6/6


Nationaldag och överallt vajar svenska flaggan!


Rhodedendron blommar fantastiskt i staden och på landet!


Helgens utställning i Fengerfors och ännu ett av Kornelias "nästan-resultat", här Bästa Tik-2 med res-cert!


Men vi hade en trevlig dag i solen och Lovis stortrivs i egna skrindan!


Veckans Nattkristall - besök hos fina Naja som till slut fastnade på foto!

Juni kom med sommar! Strålande sol och överallt vajar flaggor på Sveriges Nationaldag. Högtidligt firande på olika platser i staden men av den nationalistiska glädjeyra som genomsyrar Norge den "syttende maj" märks inte mycket.
Långhelgen går mot sitt slut och har bjudit på riktig sommar med flödande sol och grillmiddagar - och hundaktiviteter förstås!
Bra grytträning på torsdagen, hundputs på fredagen och utställning på lördagen - och på söndagen åkte pälsarna av!
I Fengerfors ställde vi ut Kornelia, Julle, Målly , Lovis och Inka med tämligen blygsamma resultat. Bara Kornelia bedömdes vara "excellent" och övriga i gänget "very good". För Kornelias del innebar dagen att hon återigen hamnade en placering ett steg ifrån det åtråvärda sista certet och alltså blev Bästa Tik-2 med reservcertifikat.... Det hade varit så härligt att komma hem med en nybliven champion men det tycks ha "gått troll" i Kornelias alla nästan-ända-fram resultat :-(
Trevligt hade vi i alla fall på den vackra utställningsplatsen men tyvärr missade jag att fota söta Inka och hennes trevliga och supportande familj ....
Jag for därefter vidare och hälsade på lilla Naja som bor bara några mil därifrån. Nu kom kameran fram men hur svårt är det inte försöka fånga en levnadsglad liten valp på foto. Naja var precis så söt och trevlig som jag föreställt mig och uppenbart var att hon inte bara fångat mattes hjärta utan i minst lika hög grad husses!
Några dagar tidigare gjorde Dino åter ett mycket bra resultat på lydnadsplanen tillsammans med matte Maria. 291,5 poäng räckte till ännu ett 1:a pris i elitklassen och han blev dessutom tvåa i klassen. Mycket bra jobbat av detta fantastiska team och många grattis!
Denna vecka blir det mycket studentfokus, bal imorgon och utsläpp och mottagning på torsdag så det är en hel del att fixa. Glädjande nog kommer Frida snart hem från London på några dagars besök och studentfirande! Victor har precis lämnat Mexiko City för New York och det ser ut att dröja innan han är på väg till Sverige igen.

Inga kommentarer: