lördag 11 juni 2011

Studentfirande 11/6


Lite har jag faktiskt jobbat även denna vecka... Vår traditionsenliga kuratorsdag med detta duktiga och trivsamma gäng!

Men annars har det varit fokus på studentfirande! Vackra kusiner på väg till bal!


Inledande mingel på Sandgrundsudden

Transport till festlokalen i tjusig Cadillac Eldorado av årsmodell 1971

Yippie :-) Frida han precis fram för att se lillasyster på väg in till balen som hölls i mitt omedelbara grannskap - Nöjesfabriken!

Dags att åka och ta emot studenterna!

Blev en ny profilbild på facebook

Snart kommer studenterna utspringande!

Glädjetårar!

Söta systrar!

Klara i olika versioner

Nu kan festen börja! Och vi blev närmare 50 personer som firade dessa fina tjejer

Paketskörd!

... och dagen därpå blev det ett mysigt kalas på resterna från festen!

Ingen blogg utan hund... Veckans Nattkristall är söta Nova som redan tränar med skanken :-)

En mycket trevlig vecka med studentfirande i fokus har passerat! Skönt att mycket av helgen ännu återstår så att det blir tillfälle att pusta ut lite också...
Klara och kusin Fanny har följts åt genom livet sedan de föddes med några dagars mellanrum i april 1992. De tre senaste åren har de också varit klasskamrater på Estet Bild programmet och gemensamt studentfirande var en självklarhet!
Denna vecka har de hunnit med diverse fester, högtidlig bal och mottagning och är nu rejält trötta! Roligt nog valde Klara att bära en balklänning med en 30-årig historia! Den inhandlades av mig 1981 till vårbal på Värmlands Nation i Uppsala och grävde djupa hål i den usla studentekonomin. Detta var före snabbnudlarnas tid så dieten bestod av gröt... Men det var det värt även om det innebar att jag aldrig ätit gröt igen efter den våren!
Sedan hängde klänningen på vinden i många år innan Frida fann den och hade den på sin studentbal och så nu Klara! Nu blir det nog några år på vinden igen, tror det blir svårt att övertyga Axel om dess förträfflighet när det är hans tur!
Balen var lyckad och Frida hann precis hem från London för att se de vackra tjejerna! I torsdags var det så dagen "D" med champagnefrukost, utsläpp från skolan, flakkortege och stort kalas i Prästgården. Vädrets makter var inte med oss denna dag men vad gjorde det när glädjen stod högt i tak och det fungerade utmärkt att duka långbord för närmare 50 gäster inomhus. Då år man glad över stora ytor!
Trots många gäster blev det mycket mat över så igår blev det ett trevligt "restkalas" med de närmaste familjerna. Så idag råder lugn och ro innan tjejerna och jag planerar för sushikväll i stan, gäller att passa på innan Frida imorgon kväll åker tillbaka till London. Dessa trevliga dagar har gått alldeles för fort...
Idag fyller den framgånsrika Lapis Lazuli kullen 2 år så ett stort GRATTIS till dem som redan hunnit med så mycket!

Inga kommentarer: