söndag 19 juni 2011

Vemod och frosseri 19/6


Min fina Boris.......

.... som lever vidare genom barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Här illustrerade av veckans Nattkristall - Nilas som arbetar med matte...

... och vilar med husse ;-)

Nu har även Axel fått sommarlov och det firades förstås med jordgubbstårta!

Mer kalas när fina Emma bjöd på 40 års fest...

... och då frossades det ordentligt!

En annorlunda vecka fylld av kalas och frosseri men också sorg och vemod....
Efter förra veckans intensiva studentfirande fortsatte helgen på samma trevliga vis. Lägenheten i stan fylldes av Frida, Klara, Axel, kusin Björn och mig. Sushimiddag är obligatorisk när Frida är hemma på besök och så även denna gång. Så småningom hamnade tjejerna och jag på en av stans trevliga uteserveringar och därifrån avancerade vi vidare till dansgolvet vilket alltid är ett roligt sätt att svettas på - inte minst tillsammans med de dansanta döttrarna! Killarna föredrog biobesök och på söndagen anslöt Ulf och vi hade en jättefin och solig avskedsmiddag för Frida i den underbara miljön på Cafe August.
Sen blev det tomt - och ännu tommare skulle det bli....
Vissa beslut är så svåra att fatta och förenade med så mycket vånda att man hittar olika skäl att skjuta upp dem. Och detta var definitivt ett sånt...
På onsdagen fick min älskade vän Boris somna in efter 15,5 härliga år tillsammans....Min kompis på huvudkudden och jaktkamrat i skogen men också utställnings- och avelshund. Saknaden är stor och det gäller att minnas alla roliga stunder och glädjas åt att han fick vara med så länge och att han lever vidare genom sina fina barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Han var en mycket speciell hund och banden oss emellan starka, hans plats i hjärtat kommer alltid att finnas kvar. Om denna hund finns mycket att berätta och småningom kommer jag att göra en liten "minneskrönika" på hans sida men det får vänta lite.
Torsdagen var en tung dag och sinnestämningen lämpade sig inte för säsongens avslutande after work i solskenet. Kändes bättre att åka på grytträning... Hundarna gjorde bra ifrån sig och tränaren berätta fina minnen från Boris framfart i Hälleforsgrytet på 1990-talet vilket värmde hjärtat!
Lugn och skön fredagkväll med Klara och romantik på DVD. En lördagmorgon då vemodet kändes påtagligt men efter lång hundpromenad lättade det lite och bättre skulle det bli! Några snabba ärenden på stan blev till en hel eftermiddag då jag av en slump träffade en god vän i vimlet. Det blev en långlunch i solen på första parkett för att se Stadsloppet vilket är en riktig folkfest. Sen bar det av till en mycket trevlig tjejfest med ett 20-talet glada kvinnor som åt och drack gott och så småningom hamnade vi förstås på dansgolvet!
Men det var inte färdigkalasat med detta för idag var det dags för kära svägerskans 40-års firande. Massor av god mat och trevliga människor gjorde det till en mycket fin dag. Vad gjorde det då att regnet periodvis öste ned utanför det stora partytältet!
Så nu är det nog tur att måndagen närmar sig!
Duktiga valpköpare har varit i farten under helgen. I Norge har Lava varit på spårprov, tyvärr räckte det inte riktigt ända fram till det hägrande viltspårchamponatet. Under svåra spårförhållanden kammade hon hem ett 2:a pris och blev med det provets näst bästa hund!
Maria och Dino går från klarhet till klarhet och han kammade nu hem sitt 10:nde första pris i elitklass lydnad med 264,5 poäng och dagens näst bästa resultat. Det är bara att buga för detta fantastiska ekipage!

1 kommentar:

Malin sa...

Vad tråkigt med Boris, men det är ju tyvärr så med hundar - vi har dom bara "till låns".., men ni har fått många fina år tillsammans och han lever ju som du själv skrev vidare i sina barn, barnbarn etc.

Bilden på Nilas i skottkärran var ju URgullig! Mysigt med mycket tid med döttrarna & familjen!

Kram på dig!