måndag 27 juni 2011

Midsommar 27/6


Fin avskedsmiddag höll Ulf för Agneta och övrig personal på gourmetrestaurangen Tiffanys . Mycket trevligt men också vemodigt efter 25 år fina år.... Den unga pensionären vid honnörsplatsen längst upp!

Veckans bloggbordrar är fina midsommarfirande Frida och Lovis - tack matte Kristina för det härliga fotot!

Så var det dags för midsommarfirande i Grebbestad. Detta inleds enligt traditionen med "sillunch i all enkelhet"!

... och fortsatte traditionsenligt med dans på ängen...

.... men för de flesta i vårt sällskap blev det mer mingel än dans

.... och i familjeklanen ingår många hundar av varierande raser!

Fina familjen Nilsson - men oops någon i gänget har visst hoppat ur skorna och försvunnit...

Lille Wille förstås - och han hade bråttom till dansen!

Till den avslutande dragkampen är uppslutningen god, damerna vann med 2-1!

Midsommardag i strålande sol och vi tuffar ut med båten från Grönemads sjöbodar...

.... och anlöper Grebbestads hamn

Saltstänkta Måns och Malin

Ytterligare en mycket trevlig tradition! Efter lunch i Grebbestad är det dags för vår årliga raid i Rabalderbutiken... Kalle väntar tålmodigt på en stol medan vi provar oss igenom vad som ska bli sommarens presenter - en tradition väl värd att bevara ;-)!

En junivecka med många trevliga inslag och fortsatta kalas! Lite lugnare tempo på jobbet, sommarlovslediga mysiga tonårskillar i stan, trevligt grillkalas med arbetskompisar och fint avskedskalas för Ulfs tandssköterska Agneta som gick i pension - och sen var det midsommar! Midsommar firades som så många gånger förr hos Kalle i Grebbestad i trevligt sällskap av släkt och vänner. Huset fylls under dessa dagar av glada människor till silluncher och grillkalas. Till traditionen hör förstås dans runt midsommarstången även om de flesta i vårt sällskap blivit mindre dansanta med åren - kan ju bero på att flertalet av våra barn är tonåringar eller vuxna och inte längre så trakterade av "små grodorna"!
Väderprognoserna kom tack och lov på skam och efter en midsommarafton med blandat väder och några spridda skurar strålade solen från klarblå himmel både lördag och söndag. Så det blev både härlig saltstänkt båttur på havet och bikinipremiär! Det senare skedde dock på insynsskyddad plats - har ju följt radiodebatten om att kvinnor över 35 år inte bör visa sig offentligt i detta plagg! Åter i stan igår kväll, packade ur väskor och började fundera över vad som snart ska packas ned igen... Fyra arbetsdagar kvar och sen ska åtminstone Inka och Kornelia med i packningen! Avfärd till Sala och " Atterbommarna" på torsdag kväll och på fredagmorgon befinner vi oss förhoppningsvis på färjan mot Nådendal tillsammans med andra hundresenärer för vidarefärd mot Pomarkku! Så nu blir det lite stiltje på bloggen tills dess vi är tillbaka med rapporter från finska grytprov - och håll gärna tummarna för att det blir några glädjande sådana!!

2 kommentarer:

Malin sa...

Härliga bilder från trevliga midsommardagar! Ha det så trevligt i Pomarkku - hade gärna åkt dit igen, men det får bli ett senare år! Hoppas få se kuliga bilder därifrån. Akta dig för myggen & ha det så skönt på "Playa del Lutning".

Malin sa...

*nyfiken*

Hur går det i Pormakku?
Har ni tokvarmt som förra året?

Har idag bloggat en bild på mig
i turstrumpor i din ära - tror du
det hjälper!?

*fortsätter hålla tummarna*