söndag 11 oktober 2009

Inga Månstenar - men WDS... 11/10

Lava i Tromsö tränar redan spår och sök med den äran men vissa barnsliga tendenser finns kvar så husse kallar henne Al Quaida!

Nu är det bara att inse att vi får "se i månen efter" Månstenar.... Inget tyder tyvärr på att Kornelia är dräktig och det borde det sannerligen göra när endast tre veckor återstår. En riktig besvikelse naturligtvis då det kändes som en mycket intressant kombination och återigen jättebra valpköpare som väntade...
Roliga nyheter kom i alla fall ifrån Tjeckien igår. Roman och Jana ställde ut på Word Dog Show i Bratislava och CH Ketch z Romanova chovu slutade som BOS och med titeln WW-09! Stort GRATTIS till det och likaså till Ingrid vars CH Örvikens Påsklilja tog storslam med BOB och WW-09! Det är första gången en tjeckisk border blir WW och vi får förstås skryta med Ketchs till hälften svenska påbrå då han är son till MULTICH Hux Flux Bror Brilliant " Bosse" så vi känner förstås stor glädje och en viss stolthet över detta! Ketch är således morbror till vår Oxinka och han var en mycket trevlig bekantskap då jag i december förra året träffade honom tillsammans med hela jaktlaget om ca 25 personer med tillhörande hundar på bykrogen där man avslutade en lyckad jaktdag i de tjeckiska bergen! Jag tycker att det är så härligt att en hund vars vardagsliv till stor del består av praktisk jakt också kan vara en World Winner på utställning! Jag hoppas snart få lite foton från denna smått "historiska" stund!
Härliga rapporter från L-kullen kommer kontinuerligt. Lava i Tromsö är synnerligen aktiv tillsammans med matte Ingrid och tränar både sök och spår med den äran och snart det drar ihop sig till första utställningen. Lovis har redan testat vad det kan inneböra att vara grythund då hon plötsligt under kvällspromenaden var försvunnen... Ett litet bjäffande visade att hon lyckats klämma sig in i en mycket liten vägtrumma och husse såg hur man skulle tvingas gräva upp vägen och såga itu trumman för att få fram lilla Lovis. Men en äkta rövardrottning klarar det mesta och denna dam lyckades vända sig om i trumman och med lite draghjälp i ena frambenet kom hon fram i mörker och blöta utan att vara bekymrad alls!
I övrigt har den gångna veckan som vanligt innehållit arbete och allehanda fritidsaktiviteter, för egen del bl a en jättetrevlig kväll med Oktavorna som innehöll god middag och mycket sevärd biofilm. Något mindre trevlig har jag också provat på... har för första gången besökt en kiropraktiker som bröt min onda nacke rätt! Blev riktigt förvånad när jag inså att det var jag själv som skrek rakt ut!! Men tydligen hade den självvalda tortyren god effekt för nacken är mycket bättre.
Helgen - som snart är över - har mestadels handlat om att trimma hus, trädgård och hundar!
Via telefon och chatt har vi också helt färska rapporter från Victor och Frida från deras respektive destinationer. Frida pluggar teater och har nu inte bara ett utan två jobb!! Tycker hon påminner otroligt mycket om mig i den åldern som också jobbade och pluggade dubbelt.... Victor har klarat sig väl trots alla naturkatastrofer med mycket mänsklig tragik i spåren men lämnar med största sannolikhet Manila snart och rör sig vidare i Asien.

Inga kommentarer: