söndag 3 maj 2009

Skön långhelg 3/5

Vikarierande tränare vid "grävlingsstationen" på Värmlandsborderns aktivitetsdag...
...men tro inte att det bara var bordrar här! Mops, cavalier, dvärgpudel och stabyhound var bara några av de raser som var representerade!
Konny och Kornelia med Victor och Lisa i släptåg deltar flitigt i det mesta...


... liksom Julle med Alf och Sonja

En riktigt skön långhelg lider mot sitt slut... Valborgsmässoafton firades stillsamt med god middag och därefter tunnbad där vi på avstånd kunde avnjuta scenariot med majbrasa och fyrverkerier vid Frykens strand. Axel med kompisar och jag har också vågat oss på att bada i poolen trots att den ännu inte är uppvärmd utan håller uppfriskande 12-13 grader! 1:a maj tillbringades hela dagen i trädgården där vi var sysselsatta med allehanda arbeten, härligt att städa utomhus i strålande sol. Dagen därpå bröt Klara och jag utomhustrenden och tillbringade ett antal trevliga timmar i diverse klädbutiker där vi "shoppade loss" ordentligt och kom hem med välfyllda kassar med vår- och sommarkläder. Fotbollsmatcher har det förstås varit för Axels del både lördag och söndag.
Idag var det ånyo dags att tillbringa hela dagen ute i friska luften och nu var det sannerligen betydligt svalare. Dagen startade med städning i TJT grytet inför stundande säsongsstart och jag ägnade mig åt staketmålning. Därefter var det dags för aktivitetsdag i Värmlandsborderns regi på samma plats. Roligt nog kom det ett 50-tal borderägare med hundar som var sugna på att prova på lite av varje. Det fanns möjlighet att testa gryt, viltspår, agility, utställningsträning och få trimtips. En mycket trevlig dag där jag höll i träning för de orutinerade med grävling och karaktärsgång. Konny och Kornelia och många med dem har nu mött grävlingen för första gången! Konny fattade snabbt att här gällde det att skälla och tog sig utan problem fram i denna enklare gång. Kornelia startade med att slicka lite på den del av grävlingen som stack fram genom gallret ( tack och lov inte huvudet!) och när inte det gav några synbara resultat övergick hon till att nyfiket rycka den i pälsen lite diskret. På onsdag startar ordinarie träning och det ser vi förstås framemot.
Övriga hundrapporter förtäljer att Isak, Wilma och Oxinka har gryttränat i Bassholma idag och att alla tre gjorde riktigt bra ifrån sig utifrån ålder och tidigare erfarenhet (eller avsaknad av detsamma). Dino gjorde en retlig miss i helgens DM, nollade rutan vilket resulterade i ett andra pris och utebliven pallplats - han blev fyra! Lina har ställts ut i Skellefteå idag, hon skötte sig utmärkt och fick en etta och blev trea i klassen . Båda gjorde således bra ifrån sig men visst hade resultaten kunnat vara ännu lite bättre! Men så är det ju med det mesta här i livet, det går ömsom upp och ömsom ned och vore det inte för att framgångar varvas med motgångar så skulle vi inte heller till fullo uppskatta de förra!

Inga kommentarer: