söndag 3 april 2011

Bus i valplådan m m 3/4


MULTICH Hux Flux Bror Brilliant fyller 10 år och uppvaktas högtidligt på födelsedagen med en egen Korvtårta! Thank´s to owner Simone at kennel Roxburghs for lovely photos and for taking so good care of "Bosse"!


Fina Hux Flux Lava Lapis Lazuli vinner CERT, CACIB och BIR på NKK INT i Harstad för domaren Nina Karlsdotter! Tack Ingrid för foto :-)


Hux Flux Mårgan Månsten, alias Rune hälsar på och var så här stilig under pälsen!



Husse och matte kom med underbara vårtulpaner och fint "bubbel" - båda delarna mycket uppskattat!


Långt ifrån vår - fotbollspremiär i snö och dimma .....

.... men spelarna höll sig varma till skillnad från publiken!



Snabbt växande valpar....


... och nu börjar det bli liv i luckan!


Tandlösa attacker!



... och en liten vilopaus!



Suddiga huvudbilder gör inte sötnosarna rättvisa men här följer i alla fall en liten individuell presentation och först ut är två blue and tan systrar.... Lika som "blåbär" :-)!


Blue and tan kille....

och grizzlehanen!

Redan några dagar in i April och ännu en vecka har "swischat" förbi... Dagar och kvällar fyllda av vardagliga rutiner och lite annat! Bland annat en jättetrevlig kväll med Oktavagänget som alltid innebär härligt sällskap, god mat och intressanta diskussioner. Under årets lopp har vi provat många olika aktiviteter och spelat biljard och curling, gympat och vandrat, drejat, tovat, målat och mycket annat- och alltid lika trevligt! En annan kväll viktes åt mysigt after work med arbetskompisarna, god mat och glatt umgänge på trevliga Frost. Men jag har inte bara roat mig utan också varit flitig och vårstädat ordentligt, t o m ugnen fick en omgång!

Denna helg och kommande vecka tillbringar Axel och jag och alla hundar i Kil. Ulf åker enduro i Ukraina med ett kompisgäng som hållit ihop i väldigt många år och gjort många spektakulära endurofärder och resor. Härligt att även om åren går se att vänskap, intressen och äventyrslust består! På tal om intressen så var det matchpremiär för utomhussäsongen för Axels del igår morse - och det var kallt vill jag lova! Frös nästan fast trots långkalsonger, dubbla tröjor och dunjacka .

Väl hemkomna en stund senare fick vi trevligt besök av "Rune" med husse och matte. Det var verkligen roligt att träffa alla tre igen och se att Rune utvecklats till en mycket sympatisk och stilig kille. Väluppfostrad är han också och att stå still på trimbordet gick alldeles utmärkt. Därefter kom Wilmas familj på visit och det var ett kärt återseende från båda håll, efterlängtad hund blev väldigt glad över besöket!

Fler trevliga gäster blev det denna lördag då både Axel och jag hade varsin kompis som hälsade på och vi alla hade en mysig lördagsmiddag tillsammans! Söndagens gäster var syster Cissi och kusin Björn som umgicks och käkade söndagslunch med oss!

Full fart alltså denna gråmulna helg- och fart börjar det också bli valplådan! Fyra Nattkristaller rör sig nu med öppna blå ögon och på vingliga ben med bestämda mål i sikte. Mål nummer ett är förstås mamma Wilma med maten men nu har de också fått upp ögonen för varann! Underbart att se hur de börjar utveckla lek- och busfasoner och det är en verklig fröjd att bara sitta och titta! Namnfunderingarna börjar också ta form och det lutar åt att temat blir med nordisk inspiration. Nilas (samisk variant av Nils) ligger bra till och så även Nåjde (samisk schaman) men även norska Nore är fint! Att det blir en liten Nova ( ny stjärna ) är redan klart och kanske blir det en liten Naja ( lilla syster på grönländska ) men också Nora är ett tilltalande namn! Fler namnförslag än valpar alltså! Krånglande internetanslutning i huset gör att det blir si och så med nätburen kontakt med omvärlden så mail och meddelande kan ta sin tid att besvara.... Så nu gäller det att passa på att lägga upp lite foton innan internet försvinner igen!

Inga kommentarer: