måndag 28 december 2009

Jul, snö och kalas! 28/12

Frida hänger med på hundpromenader i det vackra vinterlandskapet!

Kvällen innan Dopparedagen kläs julgranen...

... och äntligen är det julafton och dags för mat

... och mera mat!

Se vem som kommer här ..

...och tydligen fanns här snälla barn!

På Annandagens morgon var det inte lätt att ta sig ut...

... efter nattens ymniga snöfall

Men visst är det vackert?

Stort gäng på långpromenad med korvgrillning och glögg..

Sen blev det tunnbad...

... och middag förstås!

Så har ännu en jul passerat i rasande fart... Julhelgen firades med familj och Ulfs bror och var mycket trevlig och med snö, tomte och mängder av klappar och mat som sig bör! Detta år var var marken vit redan innan jul och på juldagen började det snöa rejält! Detta innebar att vi hade svårt att ta oss ut på annandagens morgon och hundarna fullständigt försvann i snön! Vi lyckades i alla fall på oplogade vägar ta oss in till stan för reashopping! Själv supportade jag mest och handlade mat till stundande kalas, kände mig mätt på affärer och inköp efter all julhandeln!
I går var det dags för det traditionsenliga "Trettondagskalaset" som i år av olika anledningar fick flyttas fram till mellandagarna för att merparten av gänget skulle kunna delta! Vi saknade dock Victor som denna dag lämnade Shanghai för HongKong och Kalle som hade andra åtaganden i Grebbestad. Förra kom Victor precis hem till kalaset och det en stor klimatomställning från +35 i Kuala Lumpur till -10 här! I år utgick tyvärr den ständigt återkommande programpunkten "hockey", då det ymniga snöfallet innebar att det inte var möjligt med skridskor på isen. Nu blev det istället en riktig långpromenad med korvgrillning och glögg vid målet. Väl hemkomna blev det förstås tunnbad och bastu innan en lång kväll vid matbordet vidtog!
Idag njuter jag av en lugn och stilla hemmadag men alla i familjen har inte fått nog av butiker och trängsel. Frida och Axel shoppar och bowlar för fullt inne i stan medan Klara tillsammans med en kompis tog tåget till Göteborg vid sextiden i morse. Skulle visa sig bli en tidsödande resa med tåg, buss, tåg igen och mycket väntan - detta beroende på snön förstås!

Inga kommentarer: