söndag 20 december 2009

Fjärde advent 20/12

Snöig utegran...
... och rimfrost i träden


Så är vi redan framme vid första advent och nu är det äntligen riktig julstämning med snö på marken och rimfrost i träden. På sina håll väl mycket snö har jag förstått... Bussige svåger Evert for kl 05.00 i morse på snöiga vägar för att hämta Frida på Skavsta flygplats. Väntan där blev lång då det kom ideliga besked om att Londonplanet var försenat. Slutligen stod det klart att flyget ändrat destination p g a snöoväder och istället skulle landa på Arlanda... Så då var det bara att fortsätta färden dit och nu äntligen har de påbörjat hemresan. Underbart ska det bli att få hem Frida ett par veckor och hon längtar förstås efter oss, glögg och pepparkakor och sin ständiga middagsbeställning "Flygande Jakob"!
Klara och Ulf är i Skåne hela helgen då Klara deltar i den prestigefyllda brottningstävlingen Glentons Mästarmöte. Rapporter därifrån tyder också på snökaos, lokalradion utfärdade varning för att bege sig utomhus!
Så Axel och jag har det tydligen förhållandevis lugnt här även om vår adventsfrukost blev kraftigt försenad på grund av att morgonen inleddes med jakt! Musjakt... en inte så kaxig kille kom vid 7-tiden och meddelade att att en mus hängde i en lampa i hans rum och sängkompisen Elvira var helt vild! Men den lyckades undkomma trots att vi släppte in familjens riktiga "killer" Alva med många musliv på sitt samvete. Sen var det dags för lock och pock, ost och fällor och när vi inte lyckades med det heller plockade vi fram hockeyklubborna ... Men musen är fortfarande vid liv trots att två skräckslagna jägare tillämpat ett antal olika jaktformer!
En lång ledighet har precis börjat och det känns förstås både underbart och välbehövligt för hösten har sannerligen varit intensiv. Nu är förstås julruschen med allt vad det innebär i full gång men jag har gott hopp om att hinna med både klappar, mat och pynt! Just idag sänder jag en tanke till våra fina Flintstenar som fyller 6 år - GRATTIS Freja, Fidde, Frode och Frida!

Inga kommentarer: