söndag 6 juli 2008

World Dog Show 5/7

Helene med sin certvinnare Kontrast Sweet Little Rock´n Roller

... och Annie med sin certvinnare Dundarroch Mr Finland


Okoncentrerade hundar men en i gruppen är i alla fall glad!!

Isak med lika koncentrerad matte....


Iris med koncentrerad matte..
Så har man deltagit i sitt livs första Världsutställning! Helgen inleddes med trevlig grillkväll innan vi tidig lördagmorgon for vidare till Mässan. Långa ringlande bilköer till parkering men snabbt insläpp och förvånansvärt rymligt och lugnt runt ringarna. Måste medge att jag hade svårt att till fullo förstå konkurransbedömningen men många snygga hundar fanns det att titta på! Tyvärr var det som vanligt så att man missade en del man skulle ha velat se. För vår del var Julle ( H F Julius Juvel ) först ut, han fick kvalitetspris Very Good. Största vinsten var att han både gick och stod exemplariskt, hade föreställt mig att han av ren livsglädje skulle studsa runt som en gummiboll och skämma ut oss båda!
Isak ( H F Isak Iskristall ) fick omdömet Excellent och blev tvåa i bruksklassen. Fidde ( H F Fred Flintsten) fick också omdömet Excellent och blev utplockad som en av åtta bland närmare tjugotalet jättesnygga championhanar från olika håll i världen. Han placerade sig dock inte som en av de slutliga fyra i klassen. Iris ( H F Iris Iskristall ) fick till min stora glädje också omdömet Excellent, domaren beklagade hennes totala avsaknad av päls och kritiken var i övrigt jättefin.
Slutligen var det dags för uppfödargrupp och jag var tveksam till att ställa upp med tanke på att vi hade med två hundar i god pälskondition, en långraggig och en naken.... Döm om vår förvåning när gruppen faktiskt blev trea!
Sedan var hemresan "en lång dags färd mot natt" men gick lättare än förväntat. Efter en stunds halvslummer i TV-soffan och hundrastning blev jag plötsligt jättepigg och njöt tillsammans med Klara av att se en ung Richard Geere i -80 tals filmen "En officer och gentleman"! Åtminstone snyftade jag när filmen slutade kl 02.30... Tur att det är semester!

Inga kommentarer: