söndag 11 januari 2009

Frosseri och lite annat 11/1


Hela "barnaskaran" samlad på restaurang Killingen

Så var den första "vanliga" veckan på år 2009 avverkad, och som arbetsvecka betraktad var den förstås ovanligt kort! Och alldeles som vanligt var det inte ur andra aspekter heller... Far i huset har för första gången på drygt 10 år varit sjuk! Sängliggande sedan Trettondagen (och då trodde vi inte riktigt på alla de utförligt beskrivna symtomen)med kraftig influensa och hög feber. Omgivningen har inte utan en viss ironi förhört sig om hälso- och hygientillståndet! Anledningen till detta är att Ulf under årens lopp med stor emfas (dock inte på fullt allvar) hävdat att bristande hygien är orsaken till att man drabbas diverse smittsamma åkommor! Så lite skadeglädje har nog kunnat skönjas i sammanhanget!
Vi som har skött vår hygien har under helgen haft fullt upp med trevliga sysselsättningar som inneburit en hel del frosseri, precis tvärtemot den asketiska livsstil som hade varit på sin plats efter helgernas gastronomiska utsvävningar! I lördags hade vi "tjejdag" på stan. Det innebar att vi shoppade loss och bara avbröt denna angelägna aktivitet för välförtjänt fikapaus med hallonpaj och semlor (alldeles för tidigt för att vara säsong men semlor går bara inte att motstå). Då affärerna stängt för dagen gick vi med tunga kassar och trötta ben till en Sushirestaurang. Innehavaren av denna verkade något förvånad då vi efter att ha satt i oss en enorm mängd sushi- familjevarianten avsett för betydligt fler än tre personer - fortsatte att beställa... Det fanns ju fortfarande sorter vi inte provat! Risken att drabbas av paltkoma var nu överhängande så vi tog en rask promenad tvärs över gatan. Där provianterade vi med stora mängder godis och popcorn för nu var det dags för bio! Nöjda, trötta och MÄTTA åkte vi så småningom hem till Kil igen.
Söndagen startade med regniga hundpromenader och att röja julen ur huset. Sent på eftermiddagen var det dags för hela familjen att bänka sig i Ishallen. Kils U12 lag vann över Säffle med 6-1! Därefter borde vi ha åkt hem och ätit grönsallad och youghurt men istället blev det söndagsmiddag på restaurant Glada Killingen. Massor av god mat - men jag hoppade i alla fall över desserten ( men det kanske inte hjälper när man väljer oxfilé med tre sorters sås och friterad klyftpotatis som huvudrätt??) Men det gäller att njuta av tillvaron så länge alla fyra barnen är hemma. Tyvärr varar det bara ett par dagar till... Frida packar för fullt, i mitten av veckan åker hon till Stockholm och hälsar på kusin Bea och under helgen far hon vidare. Destinationen är nu London på obestämd tid. Långt borta men i alla fall betydligt närmare och mer lättillgängligt än Hongkong. Vi kommer att sakna henne och hennes goda humör och omsorg om allt och alla oerhört mycket... Trevligt nog blir Victor kvar i Sverige ett tag till och att han är i färd med att uppdatera hemsidan lite här och där är ju toppen!
Vill också passa på att säga stort GRATTIS till våra Iskristaller som fyller 3 år den 13/1 och redan hunnit med väldigt mycket!

Inga kommentarer: