söndag 11 september 2011

Höstdagar 11/9


Inga egna foton så tack Annika för bildbevis på hur kontaktbenägen Nova är på valpkursen!

Ödesdigert datum idag, 11:e september klingar mörkt.... Och egentligen har jag inget alls att blogga om men behöver ett litet avbrott mellan "Parenting in contemporary Europe" och "Child Public Health". Intressant läsning men oj så mycket långsammare det går att ta sig igenom engelsk text.
Veckan har liksom så många tidigare veckor varit slitsam. Fina Prästgården är nu ute till försäljning och det känns tungt och sorgligt men dessvärre nödvändigt. Det är bara att inse att det på sikt bara blir Axel, hundarna och jag kvar i detta stora hus. Och vi behöver ju knappast 1o rum! Ett svårt beslut då det är en plats vi alla älskar och har så många fina minnen ifrån. Fel tid för husförsäljning men för rätt familj finns inte härligare boende!
Tandläkarpraktiken är också till salu och där finns intresserade spekulanter utan någon annonsering alls. Verksamheten rullar tills dess på tack vare inhyrd duktig rutinerad tandläkare, fantastisk lojal personal och ekonomisk rådgivare men så märkligt och sorgligt att plötsligt bli VD under dessa omständigheter...
I morgon återgår jag också till ordinarie arbete efter sjukskrivning och jag tror att det blir bra att börja försöka hitta tillbaka till lite av det "vanliga livet" även om det aldrig mer blir sig likt.
Dyster blogg men en dag när det bara regnar är det svårt att vända ansiktet mot solen för att få skuggorna att falla bakom sig!
Glädjande är i alla fall att Victor trivs och har det bra i Barcelona, att veckan innehöll en mysig Oktavakväll och ett fint helgbesök av fyra goda vänner och kurskamrater till Ulf från studietiden i Stockholm.
Och så använder jag förstås två bra framåtblickande strategier; att planera valpkullar och resor! Det senare betydligt enklare än det första! Resan till Dubai som skulle ske om några veckor skjuts till vårvintern så det har jag kvar. Men när barnen började fundera på hur vi ska fira jul detta år och kära syster i samma andetag undrade om vi inte skulle följa med dem till Gambia så slog Hux Flux andan till och vips var resan för 5 x Jonsson bokad tillsammans med lika många Håmans :-) Lite kuriosa är att då har precis 35 år passerat sedan syrran och jag var där tillsammans med föräldrar och lillebror - undrar om det är sig likt?!

Inga kommentarer: